Renovatie van de gasloze meterkast
Sneller tot de juiste renovatie van de gasloze meterkast.

Sneller tot de juiste renovatie van de gasloze meterkast 

Woningen die aardgasvrij worden gemaakt, moeten op een andere manier verwarmd worden. Dit heeft effect op de inrichting van de bestaande meterkast, waarbij een aardgasaansluiting vervangen wordt door bijvoorbeeld een warmtewisselaar (al dan niet in de meterkast). Mijn Aansluiting werkt mee aan verschillende projecten om deze verduurzaming te faciliteren.  We onderzoeken onder andere of een online tool partijen kan helpen om sneller de juiste keuzes te maken bij het renoveren van de bestaande meterkast. Met name bij grote renovatieprojecten van bijvoorbeeld woningbouwcorporaties kan deze standaardisering voor de keten veel tijd en materialen besparen.  

Oproep 

Heeft u als netwerkbedrijf, gebouweigenaar of woningcorporatie hier al mee te maken gehad? Help ons dan met het verzamelen van praktijkervaring en neem contact met ons op via  secretariaat@mijnaansluiting.org. 

Lees hieronder meer over de andere innovatietrajecten waar het innovatieplatform zich volop voor inzet.

Prefab-meterkast

Een gecertificeerde prefab meterkast versnelt het aansluitproces. Nog voordat de muren van de nieuwbouwwoning staan, wordt de definitieve meterkast al geplaatst. Deze wordt in de beginfase van de bouw aangesloten, waardoor aansluitingen voor elektriciteit, water en media direct beschikbaar zijn. Dit is efficiënter en veiliger, want het aansluitproces wordt beter planbaar en voorkomt hinder tussen de partijen. Tijdelijke bouwaansluitingen zijn nauwelijks meer nodig en er vindt vrijwel geen afkeur meer plaats. Daardoor wordt de oplevering voor de nieuwe woningeigenaren beter voorspelbaar. 

Meer weten? Lees hier meer over de Prefab-meterkast.

Gevelbox

De vraag naar kleinere wooneenheden groeit. Ontwikkelaars en beheerders zoeken naar meer vrijheid van indeling, om binnen die kleinere woningen voldoende woonoppervlak te creëren en daarnaast de doorlooptijd van het realiseren van een aansluiting te verkorten. 

Mijn Aansluiting werkt met het projectteam aan de doorontwikkeling van dit alternatief voor de meterkast zoals we die kennen.

Meer weten? Lees hier meer over de Gevelbox.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over toekomstige ontwikkelingen via de nieuwsbrief van Mijn Aansluiting.