Landelijk Intake Portaal

Via het Landelijk Intake Portaal regelen klanten eenvoudig het aansluiten of wijzigen van hun nutsvoorzieningen.

Wat is het Landelijk Intake Portaal?

Mijnaansluiting.nl is het Landelijk Intake Portaal (LIP) voor alle uniforme aanvragen van aansluitingen op elektriciteit, gas, warmte, riool en media. Zowel professionals als particuliere klanten kunnen via deze website aansluitingen aanvragen, wijzigen of verwijderen.

De website biedt een klantgerichte intake van digitale aanvragen voor diensten en producten van netwerkbedrijven. De uniforme aanvraagformulieren zijn via een beveiligde web-omgeving beschikbaar en worden via een automatische koppeling naar de netwerkbedrijven doorgestuurd. Zie hier welke netbeheerders zijn aangesloten bij het Landelijk Intake Portaal.

Momenteel gaan jaarlijks meer dan 200.000 aanvragen succesvol door de portal van Mijn Aansluiting en dat aantal blijft stijgen. Klanttevredenheidsmetingen laten zien dat klanten steeds minder inspanning ervaren bij het doen van een aanvraag op mijnaansluiting.nl. Samen werken we hard om de klanttevredenheid te blijven optimaliseren.  

Werk je met het LIP? Blijf op de hoogte van de nieuwste features: schrijf je in voor de tweemaandelijkse demo’s via secretariaat@mijnaansluiting.org. 

Meer weten over het gebruik van het LIP? Lees dan hier meer over de stichting of neem contact op met Fred Hopmans via  secretariaat@mijnaansluiting.org. 

 

 

Bekijk de video over het aanvraagproces

De voordelen van een Projectmelding

Tijdige afstemming tussen bouwers en netbeheerders voorkomt vertraging in het aansluitproces. Want wanneer alle betrokken partijen vroeg in het proces afstemmen, komen eventuele vertragende factoren snel aan het licht, zodat er meer tijd is om deze op te lossen. Daarom heeft Mijn Aansluiting de projectmelding ontwikkeld.  

Zakelijke klanten kunnen een project vanaf drie jaar tot een half jaar voor start bouw aanmelden via de projectmelding op mijnaansluiting.nl. Er zijn nog geen adresgegevens of tekeningen nodig en het duurt slechts enkele minuten. Er wordt dan contact met de klant opgenomen om vroegtijdig te bespreken welke voorbereidende activiteiten nodig zijn om het project te kunnen aansluiten. Denk hierbij aan uitbreiding of verzwaring van het netwerk, transformatorhuisjes, kruisingen van wegen of watergangen. Hoe eerder dit samen wordt afgestemd, hoe kleiner de kans op verrassingen en vertragingen. 

Zodra alle informatie voor het project verderop in het proces compleet en afgestemd is, doen klanten de daadwerkelijke aanvraag via mijnaansluiting.nl. Doordat vooraf is afgestemd, zal deze aanvraag veelal in één keer goed zijn waardoor het aansluitproces zo soepel mogelijk verloopt.  

 Bent u een zakelijk gebruiker van mijnaansluiting? Maak dan gebruik van de projectmelding: 

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over toekomstige ontwikkelingen via de nieuwsbrief van Mijn Aansluiting.